Phone +903123100407
Ticari havayolları ile uçuşlarda beklenen
temel özellikler güvenli, temiz, süratli
bir ulaştırmadır. Hepimiz sadece gitmek
istediğimiz yere gitmek istemekteyiz. Tecrübeli
bir kaptan, eğitimli kibar memurlar, her
havayolu yolcusunun tabi hakkıdır.
Bazıları ilgi ile yaşayabilirler bunlar için de
ilgi geliştirilmiştir. Premium, business, first
class sırayla ilginin bir diğerine göre
artırılmış konseptidirler. Biz hava yollarının
ticari üniteleri gelir temin etmekle görevlidir.
Görevde yüksek kazanç için meşruiyet içinde
yolcudan kazanmanın sınırı olmayabilir. Class
mutluluk vasıtası demek olup güvenli uçuş, temiz
ortam ve yiyecekler, yüksek eğitimli crew
hizmeti, mutlu olmak için yine de çok çok
yeterlidir. Önemli olan iğrenç birilerinin
yanınıza veya yakınınıza düşmemesidir. Bu
şansızlığı businessde yaşamak da olasıdır.
Önemli olan havada da iyilerle karşılaşmaktır. Ekonomi sınıfı uçak bileti aldığımızda koltuk
araları 71 - 86 cm ve koltuk genişliği de
43 - 83 cm arasındadır.
Jet Havayolları
Premium ekonomi konseptiini ilk uygulayan
havayolu (1992 ) Virgin Atlantic'tir. Premium
ekonomi sınıfı her havayolunda farklı şekilde
uygulanır ve isimlendirilir. örneğin Virgin
America’da Main Cabin Select, British
Airways de World Traveller Plus, SAS’da
SAS Plus gibi. Geliştirilmiş bir ekonomi sınıf
demektir. Fiyatı econom koltuktan fazla
business den ucuzdur.
Bazen havalimanında özel bir lounge ve
ekonomi kabininden ayrı bir bölümde olabilir.
53 cm genişlik, 96 koltuk aralığı
mevcuttur. Koltuklar, güç girişleri, öncelikli
biniş ve bagaj teslimi, yemek seçimi, özel
tuvalet, kalkış öncesinde içecek ve akşam
yemeğinden sonra alkollü içki, özel bir hediye
çantası genelde bulunur.
BUSINESS UÇUŞ:
FIRST CLASS UÇUŞ:
Business classdan farkı havayolu uçakta first
class yolcusuna suit sunar. First
class ile business arasında önemli bir ikram
farkı yoktur. Business class koltuklara göre
bileti genellikle beş kat daha pahalıdır.
Large koltuklar 81 cm genişliğe ve 233 cm koltuk
mesafesine sahiptir. Yüksek eğitimli crew
tarafından sunulan hizmet ve yemekler dikkate
seçilip sunulur.